Taitolentokoneet

Taitolentoa voi lentää lentokoneella, joka on hyväksytty rajoittamattomaan taitolentoon. Taitolentokoneelle asetettuihin vaatimuksiin kuuluvat muun muassa lentokoneen tavallista suurempi lujuus, hyvä ohjattavuus eri lentotiloissa sekä sellaiset voitelu-ja polttoainejärjestelmät, jotka mahdollistavat jatkuvan selkälennon.

Esittelemme tällä sivustolla Suomessa käytössä olevia taitolentokoneita. (Lista ei ole täydellinen eikä sitä päivitetä kovin aktiivisesti. Koneet ovat yksityis- , kimppa- tai kerho-omisteisia.)

Konekimpat

Taitolentäminen vaatii taitolentokelpoisen lentokoneen. Suomessa vuokrattavia taitolentokoneita on vähän, joten käytännössä taitolennon harrastaminen vaatii omistuskoneen.

Kimppakone on taitolennossa hyvä tapa omistaa kone. Taitolentokeikat ovat usein lyhyitä ja siten koneen yhteiskäyttö onnistuu hyvin. Useampi kimpan lentäjä voi mennä samaan aikaan kentälle ja lentää vuorotellen. Kimppakoneissa ylläpito- ja huoltokulut jakautuvat useammalle henkilölle, joten se on hyvä tapaa säästää kustannuksissa.